Milieuzaken:
feiten, getallen en opinies  

Energielabels voor woonhuizen

U bent hier: inhoudsopgave - energiebesparing - energielabels voor woonhuizen
Afkorting of begrip onbekend ? Raadpleeg ons milieuwoordenboek !
Google
 
Web www.hugovandermolen.nl

Duidelijk boek over verwarrend energielabel
  Steun uit onverwachte hoek voor de consument die niets meer snapt van het huidige energielabel voor woningen. Het nieuwste boek van ‘Ondernemer van het Jaar’ Iwan Göbel en auteur Sarah Monkau springt in op de grote verwarring rondom het huidige energielabel.

In het boek ‘Ecowinst voor woningen; handboek voor een goed energielabel’ staat in simpele taal vertaald hoe je aan een goed label voor je woning komt. Daar waar de informatie vanuit de overheid veelal blijft hangen in termen als ‘Terugverdientijd’ en ‘CO2-reductie’, waar bij de meeste mensen de moed al in de schoenen zakt, hanteren de auteurs van Ecowinst positieve begrippen als ‘Ecorente’ en ‘Labelwinst’. Naast gedurfde visies op het gebied van energiebesparing, toont het boek de torenhoge winsten uit energiebesparende maatregelen. Beoogd was om jaarlijks minimaal 210.000 woningen aan een goed energielabel te helpen. Begin oktober 2008 waren er slechts 90.000 energielabels uitgereikt.

‘Ecowinst voor woningen’ is het eerste in een reeks onafhankelijke boeken over winst uit het milieu. Hoofdthema van het boek is dan ook; ‘Met een investering in het milieu stel je praktisch, maar ook financieel je eigen toekomst zeker!’. Daarmee wordt de aloude vraag van de consument ‘What’s in it for me?’ op heldere wijze beantwoord. Co-auteur Göbel, bekend van de succesvolle back-to-basic sportwagen Burton, heeft als topondernemer een verfrissende visie op een duurzame toekomst: “Belangrijk is dat het milieu zich niet als trend ontwikkelt, maar als revolutie. Zo zijn ook voor het bedrijfsleven milieu en energie de komende jaren een concurrentiewapen, waarbij een duurzaam product en imago dé sleutels tot succes zijn”.
Bron: iNSnet, januari 2009.


David Smeulders, hoogleraar energietechnologie aan de Technische Universiteit Eindhoven, heeft een alternatief programma hoe we in Nederland en Europa  CO2-neutraal kunnen worden. Daarvoor presenteert hij een programma van 7 punten. Lees er hier en / of hier meer over en bekijk een intervieuw van Jort Kelder met Smeulders d.d. 1-2-2020: Waarom we juist niet van het gas af moeten, AVRO-TROS, Nu: Dit is de Dag.

Volgens Smeukders zijn er drie criteria waar klimaatmaatregelen aan moeten voldoen. 

1. Ze moeten CO2-uitstoot naar beneden brengen.
2. Ze moeten betaalbaar zijn.
3. Ze moeten technisch mogelijk zijn. 

Hij presenteert een programma van 7 punten. Lees er hier en / of hier meer over en bekijk een intervieuw van Jort Kelder met Smeulders d.d. 1-2-2020: Waarom we juist niet van het gas af moeten, AVRO-TROS, Nu: Dit is de Dag.

Smeulders bepleit een einde aan het bijstoken van biomassa. De 11,4 miljard euro Nederlandse subsidie (voor hout-bijstook in kolencentrales, red.) moet dan naar woningbezitters die hun huis moeten isoleren. Met een nationaal isolatieprogramma wil Smeulders alle woningen naar een 'energielabel B' brengen. "Daarmee halen we de 37 procent energiebesparing op de gebouwde omgeving." 



Zijn je dagelijkse keuzes milieubewust ?
TNT Post laat je 10 vragen beantwoorden en dan weet je het binnen 10 minuten. Kijk hiervoor op www.jouwenergielabel.nl maar let wel op je privacy !


U bent hier: inhoudsopgave - energiebesparing - energielabels voor woonhuizen
Google
 
Web www.hugovandermolen.nl

Deze website is een activiteit van Van der Molen Financial Services, Copyright 2007 e.v.

Mail ons uw commentaar, aanvullingenen en correcties !